Turissem/Hottelaria

Las funtanas d’aua minerala chi sun gnüdas scuvertas dal 1369 vaglian sco funtana dal svilup turistic a Scuol-Tarasp. Sün quistas valuors natüralas es fabrichada sü la cultura indigena: ils cumüns engiadinais culla populaziun indigena, üna gronda schelta da tradiziuns, la cultura rumantscha e blers prodots indigens stimuleschan tuot la regiun. Prò vegnan las spüertas attractivas d’ün turissem modern: bleras bunas pussibiltats per pernottar, differents territoris da skis cun bunas prestaziuns, l’unic paradis liber da dazi in Svizra, il Bogn Engiadina Scuol, la buna spüerta da trafic public sco clav per differentas attracziuns, bleras vias bain mantgnüdas e signalisadas da stà e d’inviern – üna gronda quantità d’exclusivitats chi muossan la direcziun al turissem.

Cull’avertüra dal tunnel dal Vereina l’on 1999 ha fat l’Engiadina Bassa ün grond pass plü dastrusch al rest da la Svizra. Il tunnel da 19 kilometers scurznischa il traget da Cuoira – Scuol per 149 kilometers ed il temp da viadi per ün’ura e 40 minuts. Culla pussibiltà da chargiar autos es dvantada la colliaziun tanter il Partenz e l’Engiadina bler plü sgüra eir d’inviern.

Als 1. schner 2011 s’han unidas las trais regiuns Samignun, Val Müstair ed Engiadina Scuol ad üna organisaziun turistica. La destinaziun Turissem Engiadina Scuol Samignun Val Müstair SA es respunsabla per la reclama, pel svilup da las spüertas e per l’infuormaziun al giast in mincha cumün.

Tourismus Engadin Scuol Samnaun Val Müstair AG
Postfach 60, 7550 Scuol
info@engadin.com / www.engadin.com

Die Marketing-Organisation für das Unterengadin, Samnaun und Val Müstair fördert primär die
touristische Nachfrage. Vor Ort führt sie mit vielen Akteuren die Angebotsentwicklung und Gäste-betreuung. Mit einem Budget von CHF 5,5 Mio. beschäftigt sie 35 Angestellte (3 Praktikanten,
4 Lehrlinge). Die Ferienregion steuert mit rund 1,2 Mio. Übernachtungen 11 Prozent zum Bündner Logiernächtetotal bei.

BELVEDERE HOTELS SCUOL
Stradun 330, 7550 Scuol
info@belvedere-scuol.ch / www.belvedere-hotels.ch

Die BELVEDERE HOTELS SCUOL sind ein Ensemble aus drei Hotels, vier Restaurants und Bars, Vinothek, Seminarräumen, einem Kinder-Spielparadies und zwei Hotel-Spa’s. Das 4* Superior Hotel Belvédère, das 4* Romantik & Boutique-Hotel GuardaVal sowie das 3* Badehotel Belvair bieten alles für erholsame Ferien. Die Hotels sind alle miteinander und zugleich mit dem Engadin Bad Scuol verbunden.

Schlosshotel Restaurant Chastè
7553 Tarasp
chaste@schlosshoteltarasp.ch / www.schlosshoteltarasp.ch

Das Schlosshotel Chastè liegt am Fusse des majestätischen und märchenhaften Schloss Tarasp auf 1450 m. ü.m. im schönen Unterengadiner Bergdorf Tarasp. Das bezaubernde Engadinerhaus
mit modernstem Komfort und an wunderbar ruhiger und sonniger Lage bietet Erholung in den
komfortablen Arvenholzzimmern, der Wellness-Oase und dem Chastè-Feinschmecker-Restaurant.

Josin Neuhäusler
Engadiner Sgraffito

7542 Susch
Telefon +41 79221 34 78
j.neuhaeusler@bluewin.ch / http://josin-sgraffito.ch/wp/

Der Maler Josin Neuhäusler (51) bietet seit vielen Jahren Kurse für interessierte Laien und Profis in seiner eigenen Werkstatt im Unterengadiner Dorf Susch an. Diese Kurse finden in Kooperation mit Engadin/Scuol-Tourismus statt. Jährlich besuchen bis zu 1’000 Teilnehmer aus verschiedenen Ländern und aus allen Altersklassen und Schichten seine Kurse. Auch Kindergarten- und Schulklassen zählen regelmässig zu seinen Gästen.